Scheurherstel

Door tal van factoren is het metselwerk van uw gevel onderhevig aan mechanische en thermische belastingen. Ook externe omgevingsfactoren, verkeerde maatvoeringen en wijzigingen in de constructie, etc., kunnen leiden tot spanningen in het metselwerk, waardoor het metselwerk scheurt. Dit tast niet alleen het esthetische aspect aan, maar vaak ook de constructieve stabiliteit.

Voordat er wordt overgegaan tot herstel is het van onmiskenbaar belang om de oorzaak te definiëren en te bepalen hoe het gescheurde metselwerk benaderd dient te worden. Bepaalde type scheuren dienen d.m.v. lintvoegbewapening hersteld te worden en ander juist weer niet. Ook de functie die de lintvoegbewapening moet dragen, de hoeveelheid lintvoegbewapening en de locatie, zijn bepalend.

Gevelzorg is gecertificeerd voor de applicatie van verankeringssystemen voor metselwerk en biedt u graag een juiste voorlichting middels een duidelijk herstelplan. Bij oplevering van elk project levert Gevelzorg een garantiecertificaat dat u zekerheid geeft van een constructief goed herstel.