Impregneren

Bij het impregneren wordt er een extra laag aangebracht ter bescherming van uw gevel. Een groot voordeel hierbij is dat u jarenlang beschermd bent tegen bijvoorbeeld doorslaand vocht. Naast vocht kan ook schimmel, vervuiling en vorstschade voor problemen zorgen. Uiteindelijk kan dit leiden tot steenscherven en afbrekende voegdelen. Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen om uw gevel te impregneren. Door het impregneren van het metselwerk met een hydrofobeermiddel kunnen genoemde problemen voorkomen worden, per gevel kan het variëren welk middel hiervoor geschikt is.

Impregneren heeft alleen nut als de volledige gevel behandeld wordt. Indien niet de volledige gevel geimpregneerd wordt bestaat de kans dat bijvoorbeeld vocht via het niet-behandelde deel indringt in het behandelde deel. Om het proces op de juiste manier uit te voeren is het van belang om de gevel goed te reinigen en ervoor te zorgen dat er geen doorgaande scheuren aanwezig zijn. Een goed geimpregneerde gevel heeft een isolerende werking wat ook leidt tot een lager energieverbruik.

Niet alle gevels zijn geschikt voor impregneren, het komt vaak voor dat impregneren niet nodig is of op de verkeerde manier wordt toegepast. Voorbeelden hiervan zijn woningen die niet gebouwd zijn op cement-basis. In zulke gevallen adviseren we om niet te impregneren omdat deze woningen moeten kunnen “ademen”, dit wil zeggen dat vocht ook naar buiten moet kunnen verdampen.

Impregneren kan grote voordelen met zich meebrengen mits het correct en op de juiste manier wordt toegepast, het is van belang om ervoor te zorgen dat de gevel “gereed” is om te impregneren. Gevelzorg adviseert u graag hierin, mocht u twijfels hebben of willen weten wat van belang is voor u gevel neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we hoe we uw gevel zo goed mogelijk kunnen verzorgen.