Reinigen

Het reinigen van uw gevel zorgt weer voor een frisse uitstraling en werkt waardeverhogend. Door de jaren heen kan vervuiling het aanzicht en de staat ernstig verslechteren. Algen en mossen kunnen bijvoorbeeld vocht vasthouden waardoor het zover kan komen dat het metselwerk wordt aangetast.

Vaak wordt het reinigen uitgevoerd in combinatie met impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Door uw gevel periodiek te reinigen verhoogd u de levensduur en voorkomt u grote problemen.
Per situatie dient bekeken te worden welke methodiek van reinigen geschikt is. Gevelzorg gaat graag samen met u na hoe we uw pand zo correct mogelijk kunnen reinigen.

Technisch reinigen/Stoom reinigen
Voor lichte vervuiling is technisch of stoom reinigen voldoende, de gevel wordt met koud en/of warm water bespoten onder hoge druk. Per situatie verschilt de benodigde druk en temperatuur, wij zorgen ervoor dat de juiste verhouding wordt toegepast voor uw pand.
Zandstralen
Door middel van een lage druk wordt met behulp van water en straalmiddel (meestal olivinezand) de vervuiling verwijderd. Zandstralen is geschikt voor zware vervuiling, zoals bijvoorbeeld graffiti of roet. Het is wel belangrijk om zeker te weten dat zandstralen de oplossing voor u is, door de enorme kracht kan uw gevel zelfs beschadigen.

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw gevel? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.