Voegen uithakken

Voor de duurzaamheid van een pand is het belangrijk dat het voegwerk goed in orde is, na verloop van tijd kunnen de voegen afnemen in kwaliteit. Verschillende factoren die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld zure regen, graffiti of slecht onderhoud. Uiteindelijk kan het zover gaan dat uw voegen afbrokkelen of vol met vocht komen te zitten.
In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat bijvoorbeeld door vorst uw stenen zullen breken. Het is dan ook te adviseren om de voegen opnieuw aan te brengen en het bestaande voegwerk uit te hakken tot aan de gezonde metselspecie.
Voordat het nieuwe voegwerk aangebracht kan worden, moeten eerst de oude voegen verwijderd worden door middel van een hakhamer. Het uithakken dient zorgvuldig te gebeuren zodat er geen schade ontstaat aan de huidige stenen, u kunt op onderstaande video zien wat het hakken inhoudt.

Het komt voor dat bepaalde stukken van het voegwerk vrij zacht zijn en andere stukken heel hard. Bij harde voegen wordt eerst met een slijptol de voegen netjes uitgesneden en vervolgens met behulp van een hakhamer verwijderd. Dit zorgt ervoor dat uw stenen intact blijven en er geen beschadigingen ontstaan aan het bestaande metselwerk.

Er komt vaak bij het uithakken naar voren dat stenen al kapot zijn, de enige goede methodiek hierin is om deze stenen volledig te verwijderen en nieuwe gelijkwaardige stenen te plaatsen.
Wilt u weten wat GevelZorg voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.